Шофьор „паркира" в заведение при каскада в Симитли

Шофьор „паркира" в заведение при каскада в Симитли | StandartNews.com

Шофьор се заби в заведение край главен път Е-79, за да избегне смъртоносен челен удар в идващ срещу него тир. Пътният инцидент е станал в сряда към 23,10 часа в района на град Симитли. 35-годишният водач Запрян Б. от Пазарджик се прибирал към родния край, след като гостувал на свои роднини в с. Крупник. С лекия си автомобил „Фиат Пунто" тръгнал да изпреварва товарен автомобил „ДАФ".

Изведнъж видял, че срещу него се движи цистерна. За да избегне сблъсъка, водачът на леката кола намалил рязко скоростта и отбил вдясно. При маневрата возилото се ударило с предната си дясна част в изпреварвания тир. При удара фиатът излязъл извън платното за движение и се блъснал в крайпътно заведение. По пътя си помел и паркиран пред затвореното барче лек автомобил „Ситроен". Съборени са една от стените и тоалетната.

35-годишният пазарджиклия е получил леки травми. След извършен медицински преглед в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград е освободен за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в кръвта му е отрицателна. По чудо няма пострадали при инцидента, който станал в късен час. В заведението през деня почти винаги има клиенти, които паркират колите си отпред. След ПТП-то смачканият фиат е транспортиран с репатриращ автомобил на "Пътна помощ" до гаража на КАТ.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай