Седем училища в Смолянско ще стартират учебната година с ремонти

Седем училища в Смолянско ще стартират учебната година с ремонти | StandartNews.com

Смолян. Седем училища в Смолянско ще започнат новата учебна година с ремонти. Те са започнали по-късно заради недостиг на финанси, но няма да попречат на учебния процес на учениците, показва проверка на инспекторите на РЗИ - Смолян.

Всички училища в областта отговарят на санитарно-хигиенните изисквания. Директорите на осем учебни заведения, които са получили предписания през миналата година, вече са изпълнили всичко по тях, показват резултатите от проверката. В конкретните училища са освежени класните стаи, коридорите, физкултурните салони, ремонтирани са покривни конструкции, подови настилки и други.

Много от сградите на училищата са санирани, а учебните помещения са с подменена учебна мебел, осветление и подово покритие, което показва, че материално-техническата база на школата се подобрява. Много от компютърните кабинети вече са с ергономични столове, щори и луминисцентно осветление, които са нужни по изискване. Учениците ще спортуват и в много по-добра база- физкултурните салони са значително подобрени като състояние, отчитат от санитарната инспекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай