Рехабилитират 24 км пътища в Момчилградско за 5, 8 милиона

Рехабилитират 24 км пътища в Момчилградско за 5, 8 милиона | StandartNews.com

Кърджали. Започна рехабилитация на 24 км общински пътища в Момчилградско по проект за 5, 8 млн.лв. Договорът бе подписан между общината и ДФ „Земеделие" по Програмата за развитие на селските райони.

Пътните отсечки с. Загорско – с. Садовица (2,7 км) и с. Седлари – с. Градинка (1,2км) се асфалтират за първи път. „Цялостната реконструкция вече приключи преди седмица. Старият път е стабилизиран с трошенокаменна настилка и асфалтиран с двупластово покритие. Почистени са канавките и водостоците", уточниха от общинска администрация.
В момента се извършва подготовка за асфалтирането на 12 км път от Звездел–Неофит Бозвелиево–Нановица, който не само осигурява директна връзка със съседната община Крумовград, но след ремонта ще улесни превоза на хора и транспортирането на стоки от пет кметства.

8 км отсечка Равен – Биволяне пък ще подпомогне развитието на туризма. Ще се подобри пътната инфраструктура до тракийското светилища край Татул, древната астрономическа обсерватория Харман кая и религиозния комплекс Елмалъ баба край Биволяне, резервата „Боровец". За местните жители реализирането на проекта е от особено значение и заради откриването на новия път към ГКПП „Маказа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай