През лятото при катастрофи са пострадали 9 деца в Кърджалийско

През лятото при катастрофи са пострадали 9 деца в Кърджалийско | StandartNews.com

Кърджали. Преди 15 септември полицаи в Кърджали ще засилят наблюдението по рисковите кръстовища край учебните заведения.Целта на акцията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"е да се ограничат предпоставките за пътни злополуки с една от най-уязвимите групи участници в движението по пътищата през рисковия период в началото на новата учебна година.

До първия учебен ден ще бъдат направени проверки на охранителния режим на учебните заведения. В началото на учебната година съвместно с отделите за закрила на детето ще се проверят и заведенията за присъствие на малолетни и непълнолетни след определения час. През учебната година ще продължи и програмата "Полицията в училище", свързана с превенция на агресията, употребата на наркотични вещества, личната безопасност, съобщават от пресцентъра на О Д на МВР Кърджали. В Пътна полиция в Кърджали е направен анализ на произшествията с деца през лятната ваканция през миналата учебна година.

От началото на тази година при 19 катастрофи са пострадали 21 деца и юноши, като седем от тях са пешеходци, седем са пътници и толкова са водачи на мотопеди или велосипеди. През лятната ваканция на тази година при 8 катастрофи са пострадали 9 деца и юноши.За сравнение с лятото на миналата година пострадалите са с трима повече.
Основните причини за произшествията на пътя с деца е движение от страна на шофьорите с превишена и несъобразена скорост в населените места, неспазване на предимство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай