Претендентките за короната на „Царица Роза“ вече са на старта

Претендентките за короната  на „Царица Роза“ вече са на старта | StandartNews.com

Конкурсът на красотата и таланта е един най-емоционалните акценти на традиционния празник на розата в Казанлък

Чаровните претендентки за короната на тазгодишната „Царица Роза", засега 16, вече са на старта. Отборът на красивите казанлъчанки, само абитурентки според статута, днес се събра на първата си среща. Момичетата бяха специално поздравени от кмета на Казанлък Галина Стоянова, която им пожела да се забавляват, да създадат истински приятелства помежду си, да се подкрепят и да приемат. конкурса като едно вълнуващо преживяване и красив миг от живота и да сбъднат мечтите си.

Хубавиците се запознаха с програмата по подготовката за конкурса, която включва разглеждане на културно-исторически забележителности в община Казанлък, посещение на розоварна, обучение по сценично поведение, фотосесия, етикет по време на официален прием.

Последните години конкурсът на красотата се провежда по най-високите стандарти на този род прояви, натоварен и с редица социални каузи и с право се смята един от най-емоционалните и очаквани акценти в традиционния празник на розата. Както е известно, само преди седмица около откриването изложбата на тракийските съкровища в Лувъра, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова лансира идеята този 112-годишен празник на традициите и съвремнния чар на Града на розите да бъде включен в световната съкровищница на нематериалното културно наследство.

„Емоцииите и усещането са неповторими и ние бихме искали да изживеем тези незабравими мигове около подготовката и самия конкурс „Царица Роза '2015", споделиха развълнувани момичетата след първата си среща. Красивите абитуриентки изтеглиха и жребия с номерата на своето представяне в конкурсната вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай