20:40 ч.

27.04.14

2 мин.

1883

0

0
Поп не иска игрище до храм

Ще играят футбол, псувни могат да влязат в църквата, каза отец Стойко


Добрич. Поп разбуни Кранево. Отец Стойко постави ултиматум - ако ще строите спортно игрище до църквата, бутнете я. Думите му възмутиха хората и притесниха селския кмет Румен Николов.


Управникът на курортното село разказа пред "Стандарт", че в петък изненадващо е бил посетен от председателя на църковното настоятелство отец Стойко, който му заявил категорично, че не може в близост до построената вече църква, която чака само олтар и освещаване, да има спортно игрище.


"Попът ми заяви, че на игрището децата щели да псуват и небогоугодни думи ще влязат в храма. Той дори ми каза да избирам дали да правя спортна площадка или църква и ако правя площадка, да съборя църквата", каза Николов.


Кметът разясни, че теренът е общински и църквата е построена с отстъпено право на строеж, като строителството е продължило от 2009 г. досега. Той самият, както и много жители на селото, са направили всичко по силите си да имат храм. В плановете за площадка влизала и жива ограда от кипариси, а е предвидено тя да бъде поне на 5-7 метра отстояние от църквата.


Селото е едно от най-големите в Добричка област, като в последните години е единственото с прираст и ежегодно там се раждат между 15 и 20 бебета.


"Кандидатствахме пред спортното министерство за финансиране за площадката. Няма друг терен в селото, на който бихме могли да изградим игрище и децата да спортуват", каза още Николов.


Пред "Стандарт" отец Стойко заяви, че той не е против изграждането на детска площадка, но имал информация, че там ще бъде правено футболно игрище. "Това вече е предпоставка за една по-друга микросреда. Може да се случи всичко, виждаме какво става по терените. Аз също спортувам, знаете, че митрополията има футболен отбор и аз играя в него. Не съм против детска спортна площадка, но не е редно според мен да има футболно игрище", каза отец Стойко. Той потвърди, че е казал на кмета да избира църква или спортно съоръжение и, ако реши да прави спортна площадка, то по-добре е да събори църквата, преди тя да бъде осветена.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент