Полицията в Монтана с нов шеф

Полицията в Монтана с нов шеф | StandartNews.com

Областната дирекция на МВР в Монтана има нов шеф – старши комисар Ивайло Антонов. Той бе представен от главния секретар на МВР Георги Костов. Антонов идва от ГД БОП, където е работил в отдела за противодействие на корупцията и изпирането на пари.


Новият шеф е компетентен и подготвен полицейски служител, каза Георги Костов. Работи в системата на МВР от 1999 година. До 2009 година е бил в СДВР, като е преминал през всички длъжности на системата. Той заема поста на директор за 1 година до провеждане на конкурс за длъжността, обясни главният секретар. Ивайло Антонов е от Берковица, където ще живее и сега.
Досегашният директор Иван Георгиев излиза в пенсия по негово желание. Награден е с почетния знак на МВР със заповед на министър Румяна Бъчварова. Той също е от Берковица.


Над 420 полицаи от дежурните служби на полицията вече са на улицата, каза още главният секретар. Закриват се дежурните части и в управленията в Монтана и Вършец. Това са по 6-7 служители, които излазат на улицата, за да противодействат на разрастващата си битова престъпност. Задълженията на дежурните в Монтана се поемат от областната дежурна служба, а на тази във Вършец – от берковската. До края на годината броят на полицаите, пренасочени към улицата от други служби, ще достигне 600, каза Георги Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай