Почитат гибелта на четирима офицери

Почитат гибелта на четирима офицери | StandartNews.com

Благоевград. Роднини, близки, военни от авиобазата в Крумово, полицаи и пожарникари от Благоевград и жители на Разлог ще почетат утре паметта на загиналите четирима офицери в местността Бетоловото. Ритуалът по повод единадесетата годишнина от смъртта им ще започне в 11,00 часа пред паметника, който ще бъде отрупан с венци и цветя. Свещеници ще отслужат панихида в памет на четиримата загинали, ще им бъдат отдадени и военни почести. Те намериха гибелта си в Пирин планина през лятото на 2003 година при изпълнение на служебния си дълг. Трагедията с офицерите се разигра на 24 юли към 09,00 часа сутринта.

Тогава военен хеликоптер се разби при третия заход над мястото на огнената стихия, която бе обхванала гората. На място загинаха летците от авиобазата в Крумово подполковник Милко Пейковски, майор Николай Радулов и лейтенант Бойко Панайотов, както и зам.-началникът на противопожарната служба в Благоевград Кирил Чамишки. "Казват, че времето лекува, но не е така. Дори и след 11 години все още усещаме силно и болезнено тяхната липса.

Те бяха прекрасни хора с високо чувство за дълг, отговорни съпрузи, бащи и синове, добри приятели", категорични са близки и колеги на загиналите. „Хората в Разлог винаги ще бъдат признателни и благодарни за геройството на тези четирима достойни българи. Те извършиха подвиг в мирно време. Никога няма да ги забравим", сподели кметът на община Разлог Красимир Герчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай