Пловдивският митрополит Николай освети новоизграденото неделно училище в Кърджали

Пловдивският митрополит Николай освети новоизграденото неделно училище в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Навръх първи ноември Пловдивският митрополит Николай отслужи празнична света литургия в храм „Св.Йоан Предтеча" в кв. Веселчане в Кърджали, подстрига и въведе 11 деца – момчета в чин „Иподякон" – първата йерархическа степен при православната църква. След службата, децата водени от митрополита, поведоха литийно шествие от храма до неделното училище, пред което бе отслужен молебен за децата на Кърджали, а Дядо Владика освети новоизграденото църковно училище.

„Мили деца, днес вие намирате широк кръгозор от познание и в училище, и в интернет пространството, но най–важното, фундамента, на който трябва да останете в своя живот и да стоите твърдо е вярата, затова към доброто се дръжте", посъветва Владиката и честите на всички учители, училищни директори и ученици по случай Деня на народните будители.

Стотици миряни почетоха празника, бяха дошли гости и от съседни общини. Митрополит Николай благослови всички кърджалийци и пожела здраве и благоденствие във всеки дом и семейство. Той благодари на всички представители на държавността и институции в града, съдействали да се построи сградата на църковното училището от полагането на първия камък до завършването му. На церемонията присъстваха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Бисер Николов и неговите предшественици Иванка Таушанова и Ангел Коджаманов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай