Планинско рали събира фенове от чужбина в Благоевград

Планинско рали събира фенове от чужбина в Благоевград | StandartNews.com

Стотици фенове от Благоевград, региона и съседните Македония и Гърция отрано заеха места край трасето на ралито по планинско изкачване. Маршрутът е от благоевградския квартал „Еленово" до село Делвино. Втория кръг от Националния автомобилен шампионат на България стартира точно в 10,00 часа днес. Десетото издание на вълнуващата надпревара се организира от общината, Българска федерация по автомобилен спорт и Спортен клуб „Диамо".

В международното състезание участват 42 екипажа от България, Гърция и Македония. Диана Стоянова от благоевградския клуб "Диамо" е единствената жена, която се състезава в автомобилния шампионат. Всички автомобилисти се включат в Националната кампания "Да засадим дърво". В средата на трасето на отбивката за пътя за Мемориала "Кръста" засадиха фиданки преди началото на състезанието. За безопасното провеждане на ралито се грижат десетки полицейски служители, както и няколко медицински екипа. Миналата година пострада 10-годишно дете, което гледало надпреварата.

То бе ударено в главата от изхвърчал камък под гумата на една от колите, когато се преобърнала трасето. Момчето бе транспортирано до Спешно – приемно отделение, за щастие медиците не установиха тежки травми. Награждаването на победителите ще е в 15:00 часа на старта в началото на пътя за село Делвино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай