Пишат смъртните актове на загиналите в Горни Лом във Видин

Пишат смъртните актове на загиналите в Горни Лом във Видин | StandartNews.com

Видин. Скоро ще бъдат издадени смъртните актове на загиналите при взрива в Горни Лом. Това съобщи кметът на община Чупрене Ваньо Костин. "Заради липсата на ток в общината в Чупрене командировах четирима служители от администрацията във Видин, където да бъдат написани смъртните актове за загиналите при взрива в Горни Лом 15 души", допълни той.

Служителите отседнаха в службата ГРАО на областната администрация, за да съставят нужните документи. Със смъртните актове ще бъдат издадени удостоверения на наследниците на загиналите, с които ще могат да получат паричните си обезщетения от държавата и застрахователната компания.

Общините подкрепиха близките с по 2500 лв. без представянето на смъртни актове.

Общината в Чупрене пое ангажимент да представи смъртните актове в общините, от които са загиналите. Така администрацията в Монтана ще получи 6 акта, а в Чипровци – 3. Другите трима от загиналите са от община Чупрене, а двама – от София.

В сградата на общината в Чупрене няма ток от неделя. Тогава заради късо съединение се запали таблото. То бе унищожено напълно, а стените около него – опушени. Пожарникари от Белоградчик пристигнаха с един автомобил и загасиха огъня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай