Патриотите против безплатните парцели в ромски квартал

Патриотите против безплатните парцели в ромски квартал | StandartNews.com

Стара Загора. Общинските съветници от коалиция „Патриотичен фронт" в местния парламент на старозагорци ще гласуват против предложението на кмета Живко Тодоров за предоставянето безплатни парцели в ромския кв. „Лозенец" на лица с установени жилищни нужди. Това обяви областния лидер на ВМРО-БНД Николина Горова, общински съветник.

Предложението за учредяване на безвъзмездно право на строеж, което трябва да бъде гласувано на утрешната общинска сесия, е незаканосъобразно и нецелесъобразно, аргументира се тя. Законът позволявал това само в три случая, но предоставянето на парцели на безимотни роми не бил сред тях. Горова припомни, че кметът Тодоров веднъж вече оттеглил това предложение през ноември, а сега го внасял абсолютно същото, без никакви корекции.

Патриотите се обявиха и срещу намерението на общинската администрация за масови продажби на земеделски земи, залегнали в годишната програма за общинската собственост. Тя трябва да бъде утвърдена също на утрешното заседание на градските старейшини. Това според патриотите показвало, че общината не е в цветущо финансово състояние, както твърдели общинарите.

Горова посочи още, че представителите на патриотичната коалиция няма да подкрепят и предложението на кмета Живко Тодоров за премиране на неговите заместници с по една заплата за добра работа по европейските проекти. Дори да са от икономии на фонд „Работна заплата", тези средства трябвало да се разпределят по ясни и обективни критерии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай