Път за Гърция с над 100 дупки

Път за Гърция с над 100 дупки  | StandartNews.com

Кмет вдига хората на бунт по празниците, ако не ремонтират шосето

Благоевград. Шосето от Петрич за Сандански е като юфка, има над 100 дупки, а това е предпоставка за тежки катастрофи. Това заяви кметът на петричкото село Кирил Стоянов.

Някои от отворите върху пътя, по който минава целият трафик за и от Гърция, са с диаметър 2 метра и дълбочина 30-40 см. Многобройните дупки на въпросната отсечка са повредили стотици автомобили. „Призовавам потърпевшите от осеяния с дупки път собственици на автомобили да предявяват съдебни искове срещу Областно пътно управление. Ще дам награда на този шофьор, който мине оттам и да не уцели поне една дупка. Не се ли реши проблемът, се вдигаме на протест по празниците. Ще блокираме движението за Гърция", категоричен е кметът на село Самуилово. Той е уведомил за проблема община Петрич и полицията, както и депутата Димитър Танев. Водачите често навлизат в лентата за насрещно движение, докато се опитват да избегнат кратерите по шосето.

„Ще стане катастрофа с фатален край. Тогава кой ще е виновен? Не бива да се отлага решаването на този въпрос. Слагат чакъл в дупките, но камионите ги разбиват, отварят се и нови ями", твърди Кирил Стоянов.

От Областно пътно управление – Благоевград също знаят за проблема. Но дъждовното време пречи за кърпенето на пътя.

„Позволи ли времето, започваме кърпеж. Само това можем да направим на този етап. Кърпим непрекъснато, но се появяват нови и нови дупки. Мъчим се да го поддържаме този път. През 2000 г. е поставен пласт асфалт от 4-5 см. Дано одобрят средства за цялостен ремонт на това шосе", споделиха служители на Пътно управление. Те признаха, че пътят не е проектиран да поеме толкова натоварен трафик. Заради строежа на автомагистрала „Струма" всички моторни превозни средства преминават през Петрич, а тежките камиони съсипват пътната настилка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай