Първа копка за ремонт на 15км път направиха в Павликени

Първа копка за ремонт на 15км път направиха в Павликени | StandartNews.com

Велико Търново. Първа копка по проект за рехабилитация на 15,5 км общинска пътна мрежа направиха край с. Недан

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и зам.-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" Живко Живков, направиха първа копка по проекта за рехабилитация на 15.5 км общински път край село Недан. Осем населени места - с. Недан, с. Бутово, с. Димча, с. Върбовка, с. Караисен, с. Батак, с. Сломер и общинския център ще използват ремонтираният участък.

Проектът „Повишаване на жизнения стандарт на жителите на община Павликени чрез подобряване на съществуващата общинска пътна инфраструктура" има за цел да подобри пътната инфраструктура на три общински пътя на територията на община Павликени. Като резултат от предвидените дейности ще се реконструират 15 км пътни отсечки свързващи 8 населени места. Средствата за реализиране на проекта възлизат на 6 467 210,34 лв. с ДДС и са предоставени като безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007- 2013 година, мярка 321 „ Основни услуги за населението и икономиката в селските райони".

Договорът между община Павликени и ДФЗ е сключен на 19 ноември 2012 година.

"С осъществяването на проекта значително ще се подобри селищната среда, ще се подобри качеството и надеждността на придвижване, ще се избегнат пътните инциденти и ще се постигне по-добра свързаност и комуникативност между населените места в община Павликени", каза инж.Манолов. Той посочи, че подобряването на общинската инфраструктурата е един от основните фактори за привличане на инвестиции, задържане на младите хора, усъвършенстване на бизнессредата и развитие на туризма.

Това е първият от два проекта за реконструкция на пътищата в община Павликени, които бяха защитени през миналата година. Близо 12 млн. лв. ще бъдат вложени в подновяване на пътната инфраструктура.

На церемонията по първа копка присъстваха кметовете на всички осем населени места, които ще свързват обновените пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай