Пак рязаха автомобилни гуми в Банско

Пак рязаха автомобилни гуми в Банско | StandartNews.com

Нова наказателна акция срещу автомобилни гуми проведоха неизвестни апаши в курорта Банско. Няколко коли осъмнаха увредени от вандали в четвъртък сутрин. Собствениците на пети возила подали сигнал в полицията, че са нарязани с нож гумите на колите им. Моторните превозни средства били паркирани на две успоредни улици.

Районът, в който този път са действали зласторниците, се намира близо до ромския квартал. "Жалбите са получени още сутрнта. Но посегателството най-вероятно е извършено предната нощ", коментира Йорданка Шаркова, говорител на ОД МВР – Благоевград.

Инцидентът с увредените коли е втори за зимния курорт само в рамките на 17 дни. На 6 април 24 собственици се оплакаха в районното управление, че са открили автомобилите си с нарязани с нож гуми. Според местните жители увредените коли са били над 70, но много от банскалии не са подали официални жалби.

Тогава записи от видеокамери на хотелските комплекси разкриха, че двама младежи с качулки са извършили среднощния погром. Единият спокойно срязва гумите с нож докато другият пази като „отцепка". Бяха привикани над 10 лица от криминалния контингент, но всички имаха алиби за въпросната нощ. Не бе доказана вината на никой и не бяха повдигнати обвинения за увреждането на чуждата собственост.

Сега полицията пак ще провери записите на видеокамерите, които са поставени на сгради в района на новия набег на апашите. Криминалисти смятат, че престъплението е дело на младежи, които по този начин се забавляват, а не става въпрос за поръчка и отмъщение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай