Паисиевци - евродепутати за един ден

Паисиевци - евродепутати за един ден  | StandartNews.com

Ученици от СОУ „Отец Паисий" Кърджали посетиха Европейския парламент в Страсбург. Те си извоюваха правото да видят на място как се коват европейските закони, спечелвайки първо и второ място в състезанието „Евро игра" на проекта Евроскола. Пътуването събра много млади хора, с различни цели, с различни интереси в желанието им за срещи и общуване. Всички те участваха в своебразно състезание на 5 март.

След тържественото откриване и регистрация в сградата на Европейския парламент се създадоха многоезични работни групи и разпределиха участниците. Десетокласничката от кърджалийското школо Елена Георгиева, презентира училището, града и българската традиция за Баба Марта. По време на сесиите паисиевци закичиха с мартеници всички „евродепутати" в парламента. Всички бяха впечатлени от възможността да бъдат „евродепутати" за един ден. Участниците в проявата получиха сертификати за своето участие, подписани от Мартин Щулц- председател на Европарламента.

Заедно с класните ръководители паисиевци имаха незабравими мигове през тази вълнуваща седмица. Маршрутът включваше едни от най-красивите държави в Европа- Франция, Швейцария,Германия, Австрия, Унгария и Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай