Отстраниха аварията на водопровода в Кърджали

Отстраниха аварията на водопровода в Кърджали | StandartNews.com

Ръководителят на проект „Воден цикъл" в Кърджали инж. Митко Синабов съобщи, че е отстранена аварията в участъка от водопровода в кв. Възрожденци.


По думите му едно от предположенията е, че има дефект по тръбите, затова са взети проби и изпратени в Института по заваряване. Синабов обясни, че резултатите се очакват до 1-2 дни, но ако се докаже някакъв сериозен проблем, ще се наложи подмяна на 250 метра монтирани нови тръби в рамките на проекта. Проблемният участък не е от същинската част на проекта. Бил изграден по искане на Водното дружество в Кърджали и по преценка на възложителя, защото главният канализационен клон е пресичал на 7 места стария водопровод. Но тъй като обектът е още в строеж, подмяната ще бъде извършен за сметка на изпълнителя.


Според специалистите аварията се повтаря четири пъти на едно и също място. Причината е или в лошото качество на тръбите, произведени от „Екопроект"– Габрово, или в лошото изпълнение.

В края на миналата седмица стотици семейства в някои квартали на Кърджали и околните села останаха без вода. Няколко дни строителите от софийската фирма„Калистратов груп" безуспешно се опитваха да възстановят целостта на водопровода в района на кв.„Възрожденци в Кърджали.Изграждането на целия обект по проект "Интегрирания воден цикъл" на Кърджали е на стойност 70 млн. лв., финансиран по ОП „Околна среда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай