Отмениха бедственото положение в Аспарухово

Отмениха бедственото положение в Аспарухово | StandartNews.com

Варна. Със заповед на кмета Иван Портних бедственото положение в „Аспарухово" е отменено от 18.30 ч. в понеделник. Градоначалникът свика кризисен щаб и обяви бедствено положение в района след потопа на 19 юни, който заля квартал "Аспарухово" и отне живота на 13 души.

В мотивите на заповедта за отмяна на бедственото положение се посочва, че критичната ситуация в квартала вече е овладяна.

Отмяната на бедственото положение не спира заповедите за евакуация от опасните къщи в квартала, обясни районният кмет Йордан Николов. До момента евакуираните домове са 228, като след оглед от специалисти в 30 от тях са се прибрали 150 души.

Продължава изплащането на помощи, касата е отворена. От одобрените 404 домакинства да получат по 300 лева от община Варна повече от 300 са си ги получили. Над 200 семейства са взели по 325 лева еднократна помощ от социалното министерство, имат да получават още 180.

Събраните средства от дарителската кампания на БЧК отиват за подпомагане на първите 150 домакинства, които не са получили нищо досега.Червеният кръст във Варна ще раздаде по 630 лева на общо 550 семейства, каза председателят им Илко Раев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай