Оставиха Къци-Маймуната в ареста

Оставиха Къци-Маймуната в ареста | StandartNews.com

Соченият като поръчител на зверски побой навръх Великден в хасковска дискотека Кръстьо Кръстев-Маймуната остава в ареста с постоянна мярка за задържане под стража. Това реши в четвъртък следобед Хасковският Районния съд.

В ареста остава и Емил Митев, сочен като физическия извършител на зверския побой над 36-годишният Борислав Марков, който пети ден е в мозъчна кома и лекарите не дават шанс за оцеляването му.

Пред съда известният в района като Кънчо Маймуната беше категоричен, че самият той настоява да остане в ареста колкото е необходимо докато се изчисти името му като поръчител на зверството. Той е сочен за един от най-влиятелните подземни босове не само в Хасковски регион, но и в страната, за дейност свързана и с разпространението на наркотици. Според твърденията на хора от ъндърграунд средите Кънчо е поръчал боя за Боби за сплашване и назидания, тъй като той му е дължал огромна сума неотчетени пари от продажбите като дилър на най-ниско ниво.

В съда Емил Митев също отрече да е биячът, докарал до тежкото състояние Марков. Адвокатите му Павел Чернев и Елена Петрова също са категорични, че няма доказателства именно клиентът им да е причинил тежката телесна повреда на Боби, каквото е обвинението срещу него.

При разследването са разпитани повече от 50 души за мелето, но никой не е посочил Емил Митев като бияч на Боби Петров, коментираха още адвокатите.

С съдебна зала обаче стана ясно още от думите на прокурора Тереза Скорчева, се има „секретна" папка, в която се съдържат данни и за друго тежко престъпление – изнудване. По това обаче все още се работело. Освен всичко останало се оказа, че има и СРС-та, но тяхното съдържание не стана ясно в залата.

Сред мотивите на съда за постоянния арест за двамата са изключително дръзко престъпление, извършено на публично място и данни за опити да се укрият и унищожат улики.

Решението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния. Ако това стане следващото заседания по делото ще е на 21 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай