Остават 4 работни дни за данъчна отстъпка

Остават 4 работни дни за данъчна отстъпка | StandartNews.com

Само четири работни дни остават, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5 на сто от данъка за довнасяне по декларацията си за доходите за миналата година. Това припомниха от старозагорския офис на НАП.

Отстъпка ползва всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. по електронен път. Освен към този момент клиентът трябва да няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и да внесе в срок до 30 април дължимия данък. От приходната агенция съветват още всеки клиент, който подава декларацията с ПИК или електронен подпис, за да ползва отстъпка, преди това да провери онлайн за неплатени стари задължения.

Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Документите могат да се подадат и на място в офисите на НАП. Крайният срок за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай