Огнен ад погълна три жребеца (ОБЗОР)

Огнен ад погълна три жребеца (ОБЗОР) | StandartNews.com

Три коня изгоряха живи в пожар до Слънчев бряг. Животните били в конната база край комплекса, която също е изгоряла изцяло. В пламъците изчезна и автомобила паркиран пред заведението "Ханска шатра" над Слънчев бряг по пътя за Варна.

Огънят тръгнал в гората, като причината най-вероятно е хвърлена незагасена цигара. Той бързо обхванал дърветата и се насочил към ваканционен комплекс "Съни бийч хилс" и ресторант "Ханска шатра".

Заради пожара са евакуирани всички почиващи в комплекса, 18 пожарникари с 6 автомобила се бориха пламъците да не достигнат до сградите на хотела и ресторанта.

Заради огъня целият район около пътя Бургас-Варна бе задимен и трудно проходим заради намалената видимост. На място бяха изпратени 3 полицейски патрули, които подпомагаха шофьорите да се придвижат през непрогледния задушлив дим.

На общо 7 фронта работиха огнеборците днес. Два от пожарите бяха около Елхово - Вълча поляна и Ага Баир. Имаше още един до самото Елхово, също така в Добруджа, защитена територия, и един в Средец, заяви директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов. Всички пожари са причинени от небрежно човешко отношение, заяви още Николов. Според него пожарите в Елховско са след почистване на горски масиви.

Между 3500 и 5000 лв. струва гасенето на пожар с хеликоптер за един час. "Машините на българската армия са сравнително евтини спрямо това, което е на международния пазар. Тъй като те са държавни, ние имаме споразумение с тях, приблизително между 3500 и 5000 лв. на час работа на място струва дейността на хеликоптер за гасене. Толкова струва на Запад, само че в евро, а закупуването на един хеликоптер от тази клас тръгва от 12 млн. евро и надминава 20 млн. евро", обясни гл. комисар Николов.

Вижте видео от пожара край Слънчев бряг:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай