Обявиха лихвена ваканция за парното в Перник

Обявиха лихвена ваканция за парното в Перник | StandartNews.com

Лихвена ваканция за погасяване на стари задължения за парно обяви пернишката Топлофикация. Мярката е прилагана и в предни години. Този път до 14 април домакинствата, които имат стари задължения ще могат да ги погасят, без да плащат наказателните лихви. Безлихвеното плащане обаче е в сила само, ако дълговете се погасят наведнъж.

Над 40 милиона има да събира топлоснабдителната фирма от битовите абонати и от фирмите. От общо около 20 000 абонати длъжници са близо 12 000. Сред частните ползватели на услугата има длъжници с борчове до 30-40 хиляди лева.

В разпратени до потребителите писма от дружеството съобщават, че тези, които не могат да погасят накуп задълженията си, имат възможност да сключат споразумения за разсрочено плащане. Хората са предупредени, че ако не се възползват от предоставената им възможност, ще се пристъпи към всички предвидени в закона средства за събиране на вземанията, в т.ч. публична продан на имущество и запори върху заплатите и пенсиите до пълно издължаване на задълженията заедно с натрупаните лихви и такси.

Последната лихвена ваканция беше за Коледа. Тогава сметките са си платили 480 длъжници, внесли в касите на дружеството общо 150 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай