Община Гоце Делчев заклейми проявите на омраза

Община Гоце Делчев заклейми проявите на омраза | StandartNews.com

Община Гоце Делчев категорично осъжда всякакви прояви на вандализъм, провокирани от религиозна или етническа нетърпимост. Това се казва в специално обръщение по повод поредното вандалско посегателство върху Районното мюфтийство в града преди няколко дни.

Като страна - членка на Европейския съюз, в България е недопустимо да има прояви на омраза поради религиозни причини, расизъм или ксенофобия. Още повече това е недопустимо за района на Гоце Делчев, където хората, изповядващи различна религия, години наред живеят заедно в разбирателство и толерантност. Ръководството на общината винаги е било толерантно към всички вероизповедания и нашето желание е доброто съвместно съжителство да продължи и занапред. Подобни актове на поругаване и вандализъм създават излишно и опасно напрежение сред хората в общината и вредят на традиционно толерантните отношения между представителите на различните вероизповедания. За да се даде ясен знак, че нито институциите, нито обществото толерират подобни прояви, община Гоце Делчев настоява извършителите да бъдат разкрити бързо и да получат своето наказание, четем в позицията на кметството.

Призовават се компетентните органи да свършат своята работа като разследват бързо и ефективно случая, а след това да оповестят публично резултатите.

Днес ще има протестно шествие в града под надслов "Не на омразата, не на ксенофобията", организирано от Районното мюфтийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай