Обсъдиха подобряване пътната обстановка в Кърджали преди лятото

Обсъдиха подобряване пътната обстановка в Кърджали преди лятото | StandartNews.com

Закупуването на автомобил за репартриране на неправилно паркирани МПС, изграждане на кръгови кръстовища, покриване канала в района на пазара с цел увеличаване на паркоместа са част от мерките за подобряване пътнотранспортната обстановка в Кърджали и региона.

Предложенията бяха обсъдени на работна среща по инициатива на директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов. В дискусията се включиха също окръжният прокурор Желязко Стефанов, председателят на Окръжния съд Георги Милушев и директорът на ОПУ инж. Живко Боговски.

Началникът на сектор "Пътна полиция" гл.инспектор Иван Бакърджиев представени тесни места в организацията на движението в областния център. Отчетено бе, че лошото състояние на асфалтовото покритие е реална предпоставка за пътни произшествия. Липсата на пътна маркировка, неосветени пешеходни пътеки, падналите и амортизирани пътни знаци са другите фактори, които могат да предизвикат инциденти. Участниците в дискусията се обединиха около необходимостта в близките дни да се проведе среща с председателя на Общинската комисия по безопасност на движението в Кърджали, за да се предприемат конкретни и бързи действия за подобряване на движението преди началото на летния туристически сезон, когато се очаква през Кърджали и региона да се увеличи автомобилния трафик за Гърция през ГКПП "Маказа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай