Обновяват "Витошка" от НДК до Южния парк

Обновяват "Витошка"  от НДК до Южния парк | StandartNews.com

До края на юни Столична община започва реконструкцията на бул."Витоша"от НДК до Южния парк. Така през есента централният булевард на София ще бъде изцяло обновен, след като в предните три години бе ремонтирана основно пешеходната му част. Сега се предвижда да бъде подменена трамвайната релсова линия по "Витошка" и заедно с това контактната мрежа и цялата прилежаща инженерна инфраструктура. Ще бъдат поставени шумо и виброизолационни елементи, ново осветление и нови пътни настилки и тротоари. Велоалеята до Южния парк ще бъде удължена.

"Витошка" е един от 7-те големи пътни ремонти, които ще проведе това лято Столична община. "Изчакахме да приключи учебната година, за да не затрудняваме много учениците и родителите им, но повечето ремонти са в периферните райони", посочи кметът на София Йорданка Фандъкова.

От сряда започва цялостна реконструкция на ул. "Богатица" в столичния квартал "Лозенец". Движението по нея ще бъде изцяло спряно до края на юли. Ремонтът ще включва подмяна на ВиК и топлопреносната мрежа, както и изграждане на канализационен колектор по бул. "Арсеналски" от ул. "Богатица" до ул. "Милевска планина". Предвижда се разширяване на пътното платно на 6 м по цялата дължина на улицата, изграждане на нови тротоари, обновяване на зелените площи, ново улично осветление със светодиодни лампи и нова тръбна телефонна мрежа. Паважната настилка по ул. "Богатица" ще бъде премахната и заменена с асфалт. Предвидено е засаждане на широколистни и иглолистни дървета по улицата. Проектът трябва да приключи до края на октомври.

До края на месеца ще започне ремонтът на ул. "Козлодуй" в район "Средец" в участъка между бул. "Мария Луиза" и ул. "Индустриална", както и на ул. "Обиколна" в квартал "Дружба".

За началото на юли пък е планирано да започне разширяването на бул."Черни връх" от ул. "Сребърна" до Южната дъга. В този участък движението ще бъде затворено. Проектът трябва да завърши до края на годината.

Вече тече ремонтът на бул. "Владимир Вазов" от моста "Чавдар" до Ботевградско шосе, както и на ул. "Монтевидео" в частта от бул. "Н. Петков" до ул. "763". Общо 93 млн. лв. е планирала Столична община за улични ремонти през 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай