Не местят първия звънец заради наводненията

Не местят първия звънец заради наводненията | StandartNews.com

Добрич. Учебната година стартира нормално в наводнените училища и детски градини в Добрич. В края на миналата седмица кметът Детелина Николова заедно с началника на общинския отдел "Образование" Нейчо Нейчев огледаха пострадалите от потопа през юни в града учебни заведения.

Една от наводнените забавачки ще отвори врати на 8 септември за 60 деца, а други две - на 15.09. От училищата най-засегната бе хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий", където остава само да се приключи ремонтът и обзавеждането на ученическия стол. Директорът на гимназията Тодор Георгиев заяви, че освен помощ от държавата и общината финансово училището е било подпомогнато и от училищното настоятелство и благодарение на общите усилия са направени ремонти освен на първия и на втория етаж на гимназията. Той се надява, че столовата ще е готова до 15 септември и учебната година ще стартира безпроблемно. Ремонтите в другите училища са приключени.

Малко повече са тази година първолаците, които за първи път ще чуят школския звънец в Добричка област, каза началникът на образователния инспекторат Дариела Вълканкина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай