Наградиха най-добрите пилоти в Благоевград

Наградиха най-добрите пилоти в Благоевград | StandartNews.com

Пламен Стайков грабна първото място в десетото юбилейно издание на втория кръг от националния автомобилен шампионат на България "Планинско рали Благоевград 2015". Втори финишира Любомир Мечков, а трети Ивелин Чапанов.

Наградени бяха не само те, но и състезателите, показали най-добро време в своите класове. Купата в своя клас грабна единствената жена Диана Стоянова, която е представител на благоевградския клуб „Диамо". Зам.-кметът по строителството и сигурността на община Благоевград Антоанета Робева награди победителите. Тя поздрави всички участници и изрази надежда следващата година те отново да се включат в ралито, което да стане част от Балкански автомобилен шампионат по планинско изкачване.

Хиляди жители и гости на Благоевград наблюдаваха атрактивното автомобилно състезание, което за поредна година се проведе на пътя за село Делвино. Имаше сред зрителите македонци и гърци. В надпреварата участваха 41 екипажа от България, Гърция и Македония, но финишираха 34 от тях. Състезанието бе изключително оспорвано по време на трите манша, но най-добър резултат показа Пламен Стайков. Преди началото на състезанието пилотите засадиха 10 дървета, колкото са и годините, в които се провежда ралито в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай