Над 270 000 лв. за гробищния парк в Петрич

Над 270 000 лв. за гробищния парк в Петрич | StandartNews.com

Община Петрич ще вложи над 270 000 лева тази година за благоустрояване на гробищния парк в града. От години петричани настояват за ремонт в района, за осигуряване на нормален достъп до мястото и за изграждане на Дом на покойника. Всичко това ще стане факт до края на годината, ще се построи и нов паркинг. Още преди 25 години е било определено петно за Дом на покойника в границите на гробищния парк, отреден бил и терен за паркинг с капацитет от 24 места.

„Ще увеличим паркоместата, имаме тази възможност", сподели кметът на общината Димитър Бръчков.

Паркингът ще е на мястото на преместваемите работилници на занаятчиите, а те ще бъдат разположени встрани. Съветниците без никаква корекция приемат предложението 191 хиляди лева от бюджета да отидат за изграждането на Дом на покойника. Допълнително са заложени 85 хиляди лева за благоустрояване на гробищния парк. По проект е предвидено обособяването на нов подстъп, нови вход и изход за гробищния парк, а пространството около него ще се озелени.

„За самата сграда имаше разработени два варианта. Единият бе за правоъгълна форма, а вторият – за овална, кръстокуполна черква. Избран бе вторият", уточни градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай