Момиченце се преби във въжен парк край Благоевград

Момиченце се преби във въжен парк край Благоевград | StandartNews.com

7-годишно момиченце пострада тежко и е с опасност за живота след падане от мост във въжения парк в местността Бачиново над Благоевград. То било редовен клиент на аткрактивното съоръжение и знаело отлично мерките за безопасност. Изведнъж обаче полетяло от няколко метра височина и ударило лошо главата си в земята.

Веднага служители му оказали първа помощ, наплискали го с вода и извикали линейка на телефон 112. Майката на детето била в съседното барче, но дошла веднага след тежкия инцидент. Изпаднала в шок от случилото се, наложило се момчетата, които работят там, да я успокояват. „Всичко стана за миг, случи се малко преди 13,00 часа. Най-вероятно момичето е откачило и двата карабинера – металните халки, с които се хващат предпазните въжета. Затова е станала белята"коментират запознати. Детето веднага е транспортирано в Спешно-приемно отделение на МБАЛ – Благоевград, където е прегледано и са му направени изследвания. „Всеки момент ще я транспортираме с реанимобил за столичната клиника „Пирогов".

Оказа се, че пациентката е с черепно-мозъчна травма, има реална опасност за живота й", каза шефът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Няма нищо криминално в инцидента, увериха от благоевградската полиция. На мястото на произшествието пристигнаха трудови инспектори, които ще проверят дали се спазват всички условия за безопасност във въжения парк. Те ще инспектират и дали служителите имат трудови договори.

Детският въжен парк отвори врати преди две години, стопанисва се от община Благоевград. Съоръжението е сред най-предпочитаните места за разходки и спортуване на благоевградчани. Периодично се проверява сигурността на всички съоръжения в парка - тяхната функционалност и здравина. Въженият парк «Коколандия» е проектиран на 4 нива – за деца от 3 до 12 години, от 5 до 8 години, от 8 до 14 години и за деца над 14годишна възраст. Всички съоръжения в него отговарят на основните изисквания за безопасност съгласно действащите европейски стандарти, категорични са от община Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай