Млад творец реди картини, фотографии и инсталации в радио

Млад творец реди картини, фотографии и инсталации в радио | StandartNews.com

Младата Савина Тупарска ще отправи своето предизвикателство към публиката на 7 май в Арт салона на Радио Благоевград. Тя е студентка във Висшето заведение за изкуства и дизайн в град Валенсиен, Северна Франция, където следва специалност "Съвременно изкуство".

В изложбата в Арт салона на Радио Благоевград "Познатото в непознатото" формата, времето и споменът са ключови думи. Нейното творчество преплита теми за човешкото съществуване, които тя изразява с различни техники - рисунка, видео, фотография, скулптура и инсталация.

Една от творбите в изложбата "Записки" представлява 90 рисунки, които са вид записки, правени от автора по време на теоретичните лекции, на които е присъствала - история на изкуството, фотография, философия и др. За направата на тези рисунки Савина използва своята силно развита визуална памет, която й помага за по-лесно запомняне на информацията, чрез рисуване. Другите творби - "Век на пластмасата", " Пътуване", "Миг от път", и "Липсващи портрети" говорят за присъствие и отсъствие, празно и пълно, беше и сега, всеки по различен начин, но казвайки едно и също.

Савина е автор на няколко самостоятелни изложби и често участва в колективни експозиции на различна тематика. Творчеството й може да се определи като едно пътуване през различни пластични техники и различни сюжети, обединени от една обща връзка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай