Министър Танева с първа копка на проект за почти 6 млн. лв.

Министър Танева с първа копка на проект за почти 6 млн. лв. | StandartNews.com

Стартира проектът „Подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог". Първата копка бе направена днес от министъра на земеделието и храните Десислава Танева и кмета Красимир Герчев на улица „Христо Ботев".

Преди това свещеници отслужиха водосвет за здраве и благоденствие. Стойността на строителните дейности е 5 859 175,90 лева, а финансирането е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. По проекта ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина от 7,970 километра, реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на селата Горно Драглище и Долно Драглище с обща дължина от 4.196 км. Целта е да се подобри мобилността на населението в града и в селищата Баня, Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско, както и да се повиши привлекателността за развитие на бизнеса в общината. Това ще стане чрез осигуряването на качествена пътна инфраструктура.

Основна задача е и подобряване условията за живот и качеството на основните услуги за населението в Горно Драглище и Долно Драглище. Затова ще се повиши качеството на водоснабдяването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай