Медсестри на бунт, отказаха да влязат в операционните

Медсестри на бунт, отказаха да влязат в операционните | StandartNews.com

Стара Загора. Плановите операции в многопрофилната университетска болница "Проф. д-р Стоян Киркович" за вторник са били отложени поради бунт на операционните сестри.

Дамите с бели касинки, заедно със санитарите, изненадващо са отказали да влязат в операционния блок и да асистират на хирурзите. Медсестрите настояват за увеличение на основната работна заплата, допълнителни материални стимули и заплащане на нощния и спешния труд.

„Никой не ме информирал за спонтанния протест, разбрах когато ми се обадиха какво да правят оттук нататък", заяви не по-малко изненадан лидерът на синдикалната организация на КНСБ в болницата д-р Атанас Бадов. Той посъветвал разбунтувалите се сестри да излъчат контактна група и да представят своите искания на заседанието на медицинския съвет в сряда. След този разговор щяло да стане ясно ще продължи ли необичайния сестрински бунт. От ръководството на болницата отказаха да коментират протеста и как ще гарантират плановите операции за сряда.

По официални данни операционните сестри в МБАЛ „Киркович" получават около 1000 лв. брутна заплата на месец. Единствено тяхното възнаграждение, заедно с това на колежките им от реанимацията и хирургичните отделения, е било увеличено от април тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай