Мажоретките на Кърджали „превзеха" италианския град Винчи

Мажоретките на Кърджали „превзеха" италианския град Винчи | StandartNews.com

Кърджали. С престижна награда от Третия международен фестивал на танцовото изкуство в италианския град Винчи се завърнаха гвардейците и мажоретките на Кърджали. „Конкуренцията беше много голяма, но ние представихме достойно България.

Композицията „Русинка" на мажоретките буквално взриви многохилядната публика, а при танца със знамената на гвардейците аплодисментите не стихваха дълго", обясни Димитър Кондиков, ръководител на двата състава, превърнали се в емблема на Кърджали.

На сцената в Монте Лупо и на площада в тосканския град Винчи гвардейците от ГПЧЕ "Христо Ботев" и мажоретките от СОУ"Отец Паисий" имат по тридесет минути, за да представят своите танци.

Това е поредно участие на мажоретките състави от Кърджали в Италия.Тазгодишният Международният фестивал на танцовото изкуство се проведе от 10 до 16 юли т.г. Конкуренцията е сериозна, гостуват и групи от Франция, Словакия,Унгария и Гърция. Престоят в Италия кърджалийските танцьори ще запомнят с посещение на италианско имение, където се произвеждат прочути тоскански вина, града държава Сан Марино, Венеция и Пиза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай