Мъж е намерен обесен в Пловдив

Мъж е намерен обесен в Пловдив | StandartNews.com

Доц. Костадин Попов се самоуби като патоанатома на Белнейски

Пловдив. Известният пловдивски патоанатом доц. Костадин Попов се самоуби у дома си. Докторът сложи край на живота си като своя колега от София проф. Стойчо Раданов. Той бе патоанатом по делото за сестрите Белнейски и се обеси през 2008 г.

Попов е намерен в четвъртък след обяд от негови близки. Преди това те се опитвали да свържат с него по телефона. От полицията са категорични, че доц. Попов се е самоубил.

Съдебният лекар бил едно от светилата в областта на патоанатомията до преди три години, когато, въпреки че бил много активен, началниците му решили да го пенсионират. Не си тръгнал от клиниката доброволно, а след жесток скандал с шефа му проф. Иван Дойчинов. Няколко дни след това, в неделя, се появил в кабинета си и изпразнил всички шкафове и компютри от папки с експертизи. По този начин затруднил работата на всичките си колеги с месеци. Това била и причината дълго след това да бъде търсен от прокуратурата по различни дела, свързани със съдебни експертизи, които доц. Попов задигнал. Негови колеги споделят, че така и не преживял пенсионирането, защото още му се работело. Това най-вероятно било причината да получи преди година и инсулт, от който обаче се възстановил.

Според доктори, с които доц. Попов поддържал връзка, след като си останал вкъщи, той бил изпаднал в депресия. Не бил свикнал да бездейства и животът му на пенсионер изобщо не го удовлетворявал. По всяка вероятност затова е решил да сложи край на всичко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай