Книжна вълна в Благоевград

Книжна вълна в Благоевград | StandartNews.com

Събират рецепти от региона, издават ги в сборник

Изложение на книги ще зарадва благоевградчани за трета поредна година. Те ще бъдат подредени от 10 до 15 май на площад „Георги Измирлиев", когато ще се проведе новото издание на „Литера Експо 2016". То ще предложи на жители и гости на областния център на Пиринско интересни заглавия от всеки литературен жанр. Началото на събитието, което събира автори и издателства, е от 17.00 часа на открита сцена пред зала „22 септември". Старт ще дадат изпълнения на Биг Бенд – Благоевград, след това ще бъде представен най-новият роман "Досие на убиец" на известната наша писателка Весела Люцканова. 14 водещи български издателства ще се включат в своеобразната книжарница на открито, която предлага класически и модерни заглавия. Благоевградската аудитория ще има възможността да се срещне и с някои от техните автори. Ще бъдат разположени шест шатри със свои книжни щандове. Всяка вечер ще има представяния, литературни четения, срещи с български творци. Своите най-нови книги ще представят Весела Люцканова, Людмил Станев, Иван Димитров, Людмила Андровска, Тодор Пейчев и Васил Стефанов – Слона.

В "Литера Експо 2016" – Благоевград ще участват издателствата "Асеневци", "Атея", "Анубис", "Булвест 2000", "Вакон", "Делакорт", "Жанет 45", "Лабиринт", "Лира принт", "Персей", "Просвета", "Унискорп", "Фют", Шамбала". Инициативата е част от стратегията на общината за развитие и популяризиране на културния живот в града.

За първи път тази година се организира кампания за събиране на готварски рецепти от региона на Благоевград. Те ще бъдат подготвени и издадени в сборник „Благоевградски вкусотии". Най-добрите рецепти, които ще бъдат подбрани от специално жури, ще бъдат включени в това издание. Ще се приемат и снимки с високо качество за илюстрация. Резултатите от подбора ще бъде обявен за Коледа, а за следващото изложение на „Литера Експо" ще бъде отпечатан и кулинарният сборник.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай