Кметове от разградско обявиха война на бракониери

Северноцентралното държавно горско предприятие - Габрово

Кметове от разградско обявиха война на бракониери | StandartNews.com

Водят децата в ловното стопанство, за да отхвърлят незаконния лов от малки

Кметове от разградкко обсъждаха как да се спрат бракониерските набези в ловното стпонаство „Воден Ири Хисар". Срещата бе организирана по инициатива на Северноцентралното държавно горско предприятие – Габрово, което отговаря за опазване на зеленото богатство в Лудогорието.

Трябва да се спре хищническото ловуване и унищожаването на дивеча в защитените гщри. Институциите, отговорни за опазването на резерватите,трябва постоянно да си обменят информация и да си сътрудничат, заяви Иван Недков, директор на държавното горско предприятие в Габрово, който бе домакин на срещата.Лесничеите предложиха местните управи да организират посещение на децата в резервата, за да обикнат те от малки природата и да станат убедени противници на бракониерството.

Кметът на Разград доктор Валентин Василев счита, че незаконният лов трябва да започне да се третира като тежко престъпление. Градоначалниците се съгласиха, че е нужно в селищата около резервата да се организират кампании, които да насаждат омраза към бракониерството.

Срещите между местните власти и лесничеите в Лудогорието да станат регулярни и на тях да се обменят идеи и добри практики , свързани с прекратяването на незаконните набези в ловните полета на правителствения резерват Воден, решиха участниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай