Кметът на Кранево: Оградата не е незаконна

Кметът на Кранево: Оградата не е незаконна | StandartNews.com

ДНСК все още не е оповестил резултата от проверката на оградата в Кранево

Кметът на курортното село Кранево Румен Николов е категоричен, че оградата на детския лагер, която разбуни духовете, не е незаконна. Според информацията, която е стигнала до него след направената от инспектори на РДНСК - Добрич, проверка имало малки отклонения в южния й край, но съвсем несъществени.

"Разликите, доколкото разбрах се дължат на факта, че собственикът е ползва скици от преди 60-70 години, а комисията, която проверява от по-ново време, но е факт, че оградата и преди е съществувала" - каза Николов. Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска също смята, че случаят е преекспониран, тъй като въпросната ограда винаги е била на мястото, на което е и днес, просто сега е обновена. "За мен, може би проблемът, идва от факта, че морето във времето е навлязло в плажа и сега вече се създава илюзия, че тя е поставена по средата на плажната ивица" - каза още д-р Новоселска.

От РДНСК - Добрич, заявиха, че резултатите от проверката ще бъдат оповестени от ДНСК - София, и отказаха да коментират какво е установил огледът на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай