Кърджали предоставя ксероксите от вота на училища

Кърджали предоставя ксероксите от вота на училища | StandartNews.com

Кърджали. 141-те ксероксни машини, предоставени на СИК в община Кърджали за вота на 12 май, ще бъдат дадени за ползване на училища, детски градини, читалища и социални заведения, съобщи секретарят на общината Сезгин Бекир. Ще бъдат изпратени писма, в които общинска администрация ще поиска информация дали тези институции имат нужда от ксеркос.

„Скъпи са за подръжка и трябва да бъдат използвани. Предназначението на устройствата е такова, че трябва да са в експлоатация непрекъснато, тъй като са мастилено-струйни. Условието, при което ще се предоставят е при следващите избори да ни бъдат върнати отново за ползване", уточни още Бекир.

В момента копирната техника от изборите се съхранява в сградата на общинска администрация. Днес един цветен ксерокс получи СОУ"Отец Паисий" в областния град. До края на май останалите ксерокси ще бъдат дадени и на други училища, детски заведения и читалища за ползване. От общината Кърджали уточниха, че единствено в 1-2 СИК е имало проблем с копирната техника в деня на избора, но след намеса на технически лица, работата е продължила нормално.Само една политическа партия е сигнализирала, че не е получила копия от изборните протоколи в част от секциите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай