Кърджали отбеляза Деня на храбростта

Кърджали отбеляза Деня на храбростта | StandartNews.com

С военни маршове и поднасяне на цветя и венци пред Паметника на освободителите Кърджали отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия. „6 май е ден за национално самочувствие и достойнство на всеки българин, който ще бъде запомнен с подвига на хиляди войници, дали живота си за свободата на отечеството си ", подчерта в словото си майор Златко Белев, зам.-началник на Регионалния военен сектор в област Кърджали.

В общоградското тържество участваха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев и зам. –кметът на Кърджали Иван Велев, представители на Военния клуб, Съюза на ветераните от войните и политически партии.

В навечерието на 6 май единадесетокласници от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" представиха своя видеофилм „Никой не е забравен и нищо не е забравено". Лентата е посветена на 10-ти Родопски пехотен полк. На прожекцията във Военния клуб присъстваха гости от Руското посолство, бяха връчени руски юбилейни медали на ветераните от войните от Кърджалийска област. Проявата бе посветена и на 70-годишнината от края на Втората световна война и победата на хитлерофашизма.

По случай Деня на храбростта девет ученически отбора от Кърджали и Ардино мериха сили в спортен турнир по военен многобой. Момчетата и девойките трябваше да се справят не само с трудни физически изпитания, но и да демонстрират точен мерник и умения в различните дисциплини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай