Кърджали иска прецизиране договорите със снегопочистващите фирми

Кърджали иска прецизиране договорите със снегопочистващите фирми | StandartNews.com

Да се прецизират договорите със снегопочистващите фирми по републиканската и общинската пътна мрежа, като процедурите се изтеглят преди есента, а в договорите се заложи осигуряването на повече специализирани машини с по-голяма мощност – булдозери, ротори и др. които могат да се справят с обилните снегонавявания. Това бе основният извод, който направиха териториалните структури в Кърджалийско за опазване сигурността на населението и инфраструктурата на проведеното планово заседание на Кризисния щаб, председателстван от областния управител Илия Илиев.

В срещата участваха представители на всички общини и ръководителите на МВР, „Пожарна безопасност", Спешна помощ, „ВиК", Център 112, РЗИ, Агенцията по храните, Енергийния системен оператор, Язовирен район „Арда", Пътно управление. Силите на единната спасителна система докладваха за затрудненията, които са срещнали при овладяване на снежното бедствие в началото на март. Бяха направени и предложения за подобряване дейността и координацията между службите.

Участниците се обединиха и около още няколко предложения. На първо място да не се допуска затваряне на главни пътища и образуване на „тапи" от закъсали МПС. Сред набелязаните мерки са и закупуване на генератори, които да са на разположение на болниците, спешните центрове, социалните заведения и други възлови обекти, както и осигуряване на непрекъсната мобилна връзка по региони и контролиране на всички неотложни медицински случаи, които се нуждаят от лекарства и хоспитализация. Да се разширят сервитутните зони край пътищата и се разчистват редовно просеките в горите и подобряване дейността и координацията между службите, са другите предложения на участниците на Кризисния щаб в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай