Искат оставка на зам.-кмет, ако не направи реформа

Искат оставка на зам.-кмет, ако не направи реформа | StandartNews.com

БСП в Благоевград ще поиска оставката на заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, ако не бъде направено както трябва преструктурирането на Младежкия дом и Центъра по изкуствата.Според социалистите решението за реформирането на двата културни института е прибързано, тъй като едва през август ще се създаде новият Център за личностно израстване.

„Не може първо да се закрие една структура, а след два месеца да се създава ново звено. 28 човека от Младежкия дом и Центъра по изкуствата ще отидат на борсата. Ресорният заместник -кмет се мотивира, че предстои обособяване на Център за личностно развитие в Благоевград, в който да се обединят дейностите. Това ще стане евентуално след 1 август, когато се очаква да бъде приет на национално ниво нов Закон за училищното и предучилищното възпитание. Защо обаче се закриват институции месеци преди създаването на новата структура", попита „червената" общинска съветничка Гергана Янчева.

"Ако Христина Шопова не изпълни декларираното пред общинския съвет, че хората няма да останат на улицата, а ще бъдат в Бюрото по труда само за два месеца, то ние ще поискаме нейната оставка", категоричен бе лидерът на БСП в Благоевград - Николай Бошкилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай