10:35 ч.

31.10.16

1 мин.

0

3

0

Хлапета играят на обновена детска площадка

от Владимир Симеонов |

Хлапета играят на обновена детска площадка

Детски смях и усмивки белязаха откриването на обновената детска площадка в градската градина на Благоевград. Ремонтираният кът за хлапетата бе официално представен от заместник-кмета по строителство и сигурност в общината - инж. Янко Янков, и от Диана Кюмуржджиева, ръководител на звено „Експанзия" към „ЛИДЛ – България". Десетки деца и техните родители станаха част от тържествената програма, по време на която малчуганите получиха пакетчета с лакомства и цветни балони.


Детската площадка бе открита часове, след като кметът Атанас Камбитов преряза лентата на първия магазин в Благоевград, част от немската търговска верига. Тя предостави средствата за ремонта на детската площадка. В къта за игра е сменена дървената ограда. На места са подменени липсващи части, оградата е боядисана. Монтирани са и две нови врати, оцветена е съществуващата бетонна стена около площадката. Обособен е кът с кварцов пясък, монтирани са пързалка, люлка - пружинна клатушка "папагал" за деца до 3 год. и пружинна клатушка "жирафи" за деца от 3 до 12 год. Положена е и ударопоглъщаща настилка. Съоръженията, които са подбрани, са изработени от висококачествени материали и са проектирани по начин, който ги прави безопасни за малчуганите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:45 · 22.11.2016
Като каже някой "хлапета", много ми напомня на "копелета". /Между другото на румънски "деца" е "копиилорь"./
Потребител · 23:55 · 17.11.2016
хлапeта: любима дума на тъпи рeдактори със сeлски манталитeт
клозeтeн жаргон нон стоп
Потребител · 17:04 · 19.11.2016
@Потребител селски манталитет като на Вазов, Славейкови, Яворов, Вапцаров..... или "селски" като на най-видния софиянец- бай-Ганьо (основния прототип)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент