Голям пожар остави 5 души без покрив за Великден

Голям пожар остави 5 души без покрив за Великден | StandartNews.com

Благоевград. Голям пожар вилня в Добринище четири дни преди Великден. Огнената стихия лумнала към 04,30 часа в сряда, пламнали селскостопански навеси на една от улиците в града. Бързо огънят се прехвърлил върху близката къща на 57-годишния Благой Халачев.

За късмет на него и семейството му комшия забелязал навреме горящите навеси и подал сигнал на телефон 112. Веднага към мястото на инцидента тръгнали два противопожарни автомобила от Банско и един от Разлог. на помощ се притекли и 4 водоноски. Огнеборците не могли да включат маркучите към стария хидрантен кран и се наложила до вземат вода на 50-60 метра от мястото на огнената стихия. Вследствие на пожара са изгорели селскостопанската постройка, 10 кубика дърва за огрев, покривът и част от втория етаж на къщата на Халачев, нанесени са материални щети и на дома на негов съсед, който живее в столицата. Няма пострадали хора.

Причината за пожара и стойността на вредите са в процес на установяване. Може да е от късо съединение, а е възможно да става въпрос за умишлен палеж, коментират жители на Добринище. Благой Халачев живее в къщата със съпругата си, майка си, сина си и снаха си. Той има пункт за изкупуване на вторични суровини.

„В момента са настанени при свои роднини. И кметството, и община Банско ще помогнат за ремонта на жилището. Пораженията там са и от огъня, и от водата. Петимата ще изкарат великденските празници при свои близки, няма да са в дома си", каза кметът на Добринище Китан Галчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай