Главният архитект на Стара Загора подаде оставка

Живко Тодоров, кмет на града

Главният архитект на Стара Загора подаде оставка | StandartNews.com

Неочакваното решение е взето по настояване на старозагорския градоначалник Живко Тодоров след като стана ясно, че съпругата на арх. Иван Кирчев – Радосвета, е водеща проектант на застрояването на парк "Бедечка"

Главният архитект на Стара Загора Иван Кирчев подаде неочаквано оставка днес, съобщиха от общината. Решението е било взето по настояване на старозагорския градоначалник Живко Тодоров след разговор между двамата. По-рано днес от гражданското сдружение „Запазете Бедечка" разпространиха информацията, че съпругата на Иван Кирчев, Радосвета, която също е архитект, е главен проектант на застрояването на парка, който продължава да е обект на ожесточен спор между собствениците на реституирани имоти и природозащитниците. В краткия разговор помежду им кметът Тодоров го е попитал вярно ли е това и след като арх. Кирчев е потвърдил е настоял да подаде оставка. „Може да е незаконно, но е неморално и недопустимо и е в разрез с политиката на общината", поясни Тодоров. За длъжността главен архитект на общината щял да бъде обявен конкурс.

Иван Кирчев зае поста главен архитект на Стара Загора след спечелен конкурс по време на мандата на първия кмет на града от ГЕРБ – проф. Светлин Танчев. Както е известно, проф. от Тракийския университет не бе номиниран за втори мандат, за да изгрее звездата на сегашния млад градоначалник Живко Тодоров. Той остави арх. Кирчев да отговаря за визията на Града на липите и през втория му мандат, въпреки че вървяха упорити слухове за смяната му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай