18:00 ч.

16.08.16

2 мин.

663

0

0

Главният архитект на Стара Загора подаде оставка

от Матей БОНЕВ |

Главният архитект на Стара Загора подаде оставка

Живко Тодоров, кмет на града


Неочакваното решение е взето по настояване на старозагорския градоначалник Живко Тодоров след като стана ясно, че съпругата на арх. Иван Кирчев – Радосвета, е водеща проектант на застрояването на парк "Бедечка"


Главният архитект на Стара Загора Иван Кирчев подаде неочаквано оставка днес, съобщиха от общината. Решението е било взето по настояване на старозагорския градоначалник Живко Тодоров след разговор между двамата. По-рано днес от гражданското сдружение „Запазете Бедечка" разпространиха информацията, че съпругата на Иван Кирчев, Радосвета, която също е архитект, е главен проектант на застрояването на парка, който продължава да е обект на ожесточен спор между собствениците на реституирани имоти и природозащитниците. В краткия разговор помежду им кметът Тодоров го е попитал вярно ли е това и след като арх. Кирчев е потвърдил е настоял да подаде оставка. „Може да е незаконно, но е неморално и недопустимо и е в разрез с политиката на общината", поясни Тодоров. За длъжността главен архитект на общината щял да бъде обявен конкурс.


Иван Кирчев зае поста главен архитект на Стара Загора след спечелен конкурс по време на мандата на първия кмет на града от ГЕРБ – проф. Светлин Танчев. Както е известно, проф. от Тракийския университет не бе номиниран за втори мандат, за да изгрее звездата на сегашния млад градоначалник Живко Тодоров. Той остави арх. Кирчев да отговаря за визията на Града на липите и през втория му мандат, въпреки че вървяха упорити слухове за смяната му.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент