Гърци, сърби и македонци снимат „Пирин Фолк”

Гърци, сърби и македонци снимат „Пирин Фолк”  | StandartNews.com

Международният фолклорен фестивал „Пирин фолк" в Сандански се радва на сериозен медиен интерес, похвалиха се организаторите. Най-голямото музикално събитие в региона ще намери място не само в българския ефир. Два сателитни канала от Северна Гърция, две телевизии от Македония и две телевизии от Сърбия ще излъчват гала вечерта, а на видеозапис ще пуснат части от конкурсните вечери. Директорът на фестивала Валентин Пензов разкри, че може да пропадне предаването на сателитния канал за Ню Йорк, който се подържа от израелска фирма. „Става дума за пазарлъци и вдигане на тарифата, което е некоректно. Контрагентът ни от Ню Йорк обаче пое ангажимент да се оправи с тях", каза Пензов.

Тази година ще има много стойностна музика, танци и настроение, както и награди. Водещи отново ще бъдат Станислава Ганчева и Ники Николов - единият ще води от импровизирано студио извън Летния театър, а другият ще е сред публиката.
Фен клубове от страната вече са заявили желанието си да се докоснат до събитието и да почувстват магията на балканската музика. Тази година интерес към фестивала са проявили и българи от Италия и Испания, които се организират с автобуси, за да присъстват на него. Майката на известния български актьор Фахрадин Фахрадинов, която живее в Италия, организира пътуването на почитателите на фолклора от Апенините до Сандански.

Над 3000 любители на музиката ще напълнят на 100% легловата база този уикенд в курорта и в Мелник. Фестивалът ще се проведе на 5 и 6 септември. Първата вечер от 20,30 часа в Летния театър ще е конкурсът за нови авторски песни. 4 часа по-рано по улица "Македония" ще има дефиле на фолклорни групи, които в 17,30 часа ще изнесат концерт на площад "България". Втората вечер е международният конкурс за изпълнители, а след него е награждаването на победителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай