13:10 ч.

05.05.16

1 мин.

508

0

0

Галерия дари луксозни албуми на университет

от Владимир Симеонов |

Галерия дари луксозни албуми на университет

Галерия "Възраждане" – Пловдив дари на Югозападен университет „Неофит Рилски" в Благоевград 27 луксозни издания на албуми и каталози, в които е представена информация за авторите и творбите, с които тя работи. Сред тях е и скулпторката Анна Покровнишка, преподавател във Факултета по изкуствата към ЮЗУ. Подробна информация за нея и произведенията й е поместена в юбилейния албум за 20-годишнината на Галерия "Възраждане".


Луксозните издания получи деканът на Факултета по изкуствата проф. д.изк.н. Йордан Гошев при представянето на изложбата „20 години галерия „Възраждане"- старинен Пловдив". Експозицията включва над 80 творби – живопис, графика, рисунка, малка пластика, от 50 изявени български майстори и талантливи художници от страната. Анна Покровнишка участва в изложбата с две творби – „ONE BETWEEN TWO" и „ Жена с птица", които представят общуването и отношението между мъжа и жената.


Галерия „Възраждане" е създадена на 5 септември 1995 г. Ръководи се от Красимира и Сим Алексиеви, които работят предимно с утвърдени автори.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент