Елитни гимназии в Добрич със свободни места след трето класиране

Елитни гимназии в Добрич със свободни места след трето класиране | StandartNews.com

И след третото класиране и записването на учениците има места след завършен седми клас, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Добрич. Според експертите причината да има свободни места дори в елитните и предпочитани през последните години гимназии от деца и родители е големият брой слаби оценки, като анализът показва, че тази година двойките са повече, защото някои деца имат двойка само по един от двата изпитни предмета.

Общо записателите се след трето класиране са 466 ученици в 15 профилирани паралелки. Все още единични места има в паралелки с различна специалност във финансово-стопанската гимназия, пет са свободните места със засилено изучаване на френски език в езиковата гимназия, а професионалната гимназия по туризъм е подала заявление пред образователното министерство за сливане на приетите ученици в една паралелка с две специалности, тъй като приемът в двете паралелки - хотелиерство и кетъринг е под определения минимум от 18 ученици.

До 28 юли тези, които не са били приети и на трето класиране могат да избират от общо свободните около 120 места в училища в града и да се запишат, припомнят от образователния инспекторат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай