"Дунав плаза" отново посреща гости в центъра на Русе

"Дунав плаза" отново посреща  гости в центъра на Русе  | StandartNews.com

Лятната градина на хотела е чуден оазис в сърцето на дунавския град

Емблематичният комплекс заработи след цялостна реновация

Малката Виена. Така наричат Русе от десетилетия. Заради красотата на крайдунавския град и заради факта, че хората му са предприемчиви, а новостите в България често първо се спират тук. Гостите на града вече имат още един повод да отдъхнат или да насрочат деловата си среща край Дунава.

Защото в Русе отново отвори врати емблематичният хотел "Дунав плаза". Обновеният комплекс посрещна първите си гости преди броени дни. Изцяло реновираната хотелска и ресторантска част вече се радват на интереса на русенци и туристите в дунавския град. Разположен в центъра на речната ни столица, хотелът винаги е бил символ на изисканост и стил, което през годините го превърна в притегателно място за отдих и делови срещи. Модерният комплекс остава пресечна точка на административната, търговската и културна част на Русе.

След неколкомесечен ремонт "Дунав плаза" посреща гости в 90 стаи и 4 апартамента, с изглед към цветната градска градина на площад "Свобода". Кокетни балкончета на първия етаж на сградата и големите тераси по-нагоре разкриват красотата на "Малката Виена". Холовите фоайета на всеки етаж също са с изглед към централните фонтани и Статуята на Свободата в сърцето на Русе. Уютните стаи са с безжичен и безплатен интернет, и с най-съвременни технологии за свързване. Хотелът разполага с две конферентни зали. Познатият отпреди като "Син салон" е с капацитет до 120 гости, оборудван съгласно най-новите технологични изисквания, подходящ за семинари и бизнес форуми. Преходът между хотела и ресторанта е стилният лоби бар, който предлага кафе с прекрасния аромат и изискан вкус от най-висок клас.
Ресторантът на комплекса разполага със 160 места,

поддържа интернационална кухня и изключителна колекция от вина

, подбрани лично от управителя на ресторанта, който е и сомелиер. Обширното място, обзаведено с много вкус, е подходящо за сватбени тържества, юбилеи, семейни тържества, бизнес срещи и изискани обяди и вечери. Елегантната атмосфера на ресторантската част се допълва от новата зимна градина на хотелския комплекс "Дунав плаза". Предвижда се тя да работи целогодишно. И в момента е изпълнена с много цветя, светли мебели, предимно в бяло и кремаво. Капацитетът на зимната градина е за 70-80 човека, а последните щрихи в романтичната атмосфера ще бъдат допълнени с още зеленина, леки ленени пердета и тенти, разказа пред "Стандарт" управителят на русенския комплекс Албена Михова.

Уникална за Русе остава и лятната градина, любимо място за поколения русенци

и гости на града в горещите крайдунавски дни и вечери. Тя е същински оазис в центъра на дунавския град. Прохлада внасят шадраваните и зеленината, които предразполагат за релакс клиентите на комплекса. След реновацията градината със 180 места и има не само обновен вид, но и нова кухня. От ръководството на хотела издадоха, че

персоналът е преминал специален курс с италиански майстори

на пици и морските деликатеси. Калмари, октоподи и миди са само част от изисканите блюда в "Дунав плаза". Градината е рай и за почитателите на автентичните италиански пици, а за приготвянето им ресторантът е оборудван с модерна пещ. Кулинарните изкушения се допълват от специалитетите, приготвени във фурна, наречена хоспер. Тя работи като скара на въглища и вкусът на месото е наистина страхотен. Разнообразието на основните блюда се допълва от зеленчукови и месни ястия, приготвени на барбекю. В менюто присъстват както традиционни български специалитети, така и деликатеси от международната кухня. Още по-голямо изкушение са десертите като шоколадово брауни, семифредо или торти, които могат да "омаят" и най-големите кулинарни ценители на сладките неща.
До дни се очаква да отвори врати и

култовото за поколения русенци заведение "Маркизата".

Терасата буквално се слива с централния градски площад. Промененият облик на заведението ще се допълва от подменената подова настилка и озеленяване, което ще е в унисон с разположената на метри централна градска градина на Русе. Мястото е особено подходящо за отдих, бизнес срещи или релаксираща пауза от забързания ежедневен график на русенци, а защо не и след разходка из красивия център на дунавския град, известен с уникалната си архитектура. В непосредствена близост до "Дунав плаза" са театърът и операта, областната и общинска администрации, главната търговска улица, най-големият православен храм "Света Троица", Доходното здание, Съдебната палата и още административни сгради и архитектурни паметници на културата. Бонус за бизнесмените е близостта и на румънската столица Букурещ, което превръща комплекса в подходящо място на делови срещи и трансгранични прояви на територията на Русе.

За броени дни отварянето на емблематичния комплекс се превърна в добрата новина за редовните и за новите посетители, успели да се докоснат вече до уюта и изискаността на хотела в крайдунавския град. В "Дунав плаза" вече се събират заявки за индивидуални и групови посещения и за лятната градина. Естествен е големият интерес към менюто на ресторанта с оглед модернизирането на кухнята. Един от най-популярните хотелски комплекси в сърцето на Русе отново е на път да стане любимо място за местните хора и гостите на красивия град край Дунава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай