Деца на лов за великденски яйца

Деца на лов за великденски яйца | StandartNews.com

Светлинно шоу в нощта на Великден в Благоевград

Десетки деца се включиха в традиционната инициатива „На лов за великденски яйца", организирана от Община Благоевград. Малчуганите трябваше да намерят над 100 скрити символи на Великден в градинката пред банята. Красивите пъстри яйца бързо бяха намерени от хлапетата, които получиха за всяка от откритията си подарък. Празникът за малчуганите не мина без музикално-танцува програма, в която взеха участие децата от Танцово студио „Божана" и Денс студио „Силвана". Наричания по повод Великден изпълниха малчуганите от ОДЗ№1 „Синчец". За любителите на изобразителното изкуство също имаше предизвикателство, свързано с Възкресение Христово. Децата трябваше да вложат въображение и да изрисуват голямо бяло яйце, за да стане красиво и пъстро. В работилница на площад „Македония" десетки малки и големи изработиха своето красиво великденско яйце.

Шоу със светлинни илюминации ще бъде представена в нощта, в която настъпва Възкресение Христово. То ще започне точно в полунощ на 30 април срещу 1 май. За първи път жителите и гостите на града ще станат част от невероятно великденско светлинно шоу, което ще може да бъде видяно от всяка точка на града. Специална техника ще бъде разположена в мемориалния комплекс „Памет и вяра", където е издигнат 33-метров християнски кръст. Светлинните илюминации ще бъдат съпроводени със звук от Светата литургия, която ще бъде изнесена от свещениците от благоевградския храм „Въведение Богородично". По време на светлинното шоу жителите и гостите на Благоевград ще могат да видят светлинни лъчи в различни цветове, които ще обгърнат символа на вярата, който пази благоевградчани.

Идеята на общинското ръководство е това събитие да стане традиционно. За първи път в 21:00 часа в събота вечер кръстът над Благоевград ще бъде осветен в светлина, различна от стандартната. Три часа по-късно красиви цветове ще пресъздадат уникална картина, която ще превърне великденската нощ в незабравимо преживяване за жителите и гостите на Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай