Благоевград с нов плувен басейн след година

Благоевград с нов плувен басейн след година | StandartNews.com

Благоевград. Първа копка на 15 септември тази година и официално откриване на празника на града 24 май през 2015 година. Това са сроковете за изграждането на новия спортен комплекс в двора на 8-мо СОУ „Арсений Костенцев" в кв. „Еленово" в Благоевград. Намеренията на общинското ръководство бяха обявени на пресконференция във вторник от кмета д-р Атанас Камбитов.

Той изтъкна, че при благоприятно развитие на цялата процедура след около година градът ще има съвременно спортно съоръжение, разполагащо със закрит плувен басейн, многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и два големи тенис корта. Комплексът ще предлага на посетителите и паркинг за над 100 автомобила.

"Финансирането на проекта в размер на около 1 милион лева вече е осигурено. Общината ще финансира с над 250 000 лева и реставрацията на парк „Ловен дом", обяви кметът. По думите му същият проект е бил подаден за финансиране и по програма „Красива България", но е бил отxвърлен. Д-р Камбитов изрази надежда, че след модернизацията на парка той отново ще се превърне в любимо място на благоевградчани за почивка и забавление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай